Υλικά (Ζύμη):
Υλικά (γέμιση):
- περίπου 1 κιλό αλεύρι
- 750 ml χλιαρό γάλα
- 2 αβγά
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη
- νωπή μαγιά όσο ένα μεγάλο καρύδι ή 2 φακελάκια ξηρή.
- 2 κουταλιές λάδι
- ZAXARH 30gr.
Υλικά (γέμιση):
- 2 κουτάκια ντοματάκια
- 4-5 κουταλιές λάδι
- ρίγανη, basiliko,,
- μανιτάρια
- πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- αλλαντικά της αρεσκείας μας
- 1 κιλό τριμμένο τυρί (γκούντα ή ένταμ ή ανακατεμένα)
- Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης. Βάζουμε τόσο αλεύρι , όσο να επιτύχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή, που την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία, να γίνει μια σφικτή σάλτσα ντομάτας.
- Όταν ανέβει η ζύμη τη μοιράζουμε σε λαδωμένα ταψιά, την απλώνουμε λίγο και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Μετά την απλώνουμε ως τις άκρες των ταψιών και την αλοίφουμε με
- σάλτσα
- Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί για να κολλήσουν τα αλλαντικά και τα μανιτάρια, στρώνουμε τις ποσότητες που θέλουμε απ’ αυτά και ρίχνουμε ανάλογη σάλτσα μ’ένα κουτάλι.Από πάνω απλώνουμε τυρί να καλυφθεί η πίτσα και τα κομμάτια της πιπεριάς καθώς και λωρίδες μπέικον.
- Την ψήνουμε σε 180-200 βαθμούς Κελσίου. Η σχάρα μια θέση πάνω από τη βάση του φούρνου.