2019

PIZZA

 Υλικά (Ζύμη):

  • περίπου 1 κιλό αλεύρι
  • 750 ml χλιαρό γάλα
  • 2 αβγά
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη
  • νωπή μαγιά όσο ένα μεγάλο καρύδι ή 2 φακελάκια ξηρή.
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ZAXARH 30gr.

 Υλικά (γέμιση):

  • 2 κουτάκια ντοματάκια 
  • 4-5 κουταλιές λάδι
  • ρίγανη, basiliko,,
  • μανιτάρια 
  • πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • αλλαντικά της αρεσκείας μας
  • 1 κιλό τριμμένο τυρί (γκούντα ή ένταμ ή ανακατεμένα)
  • Εκτέλεση:
    • Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης. Βάζουμε τόσο αλεύρι , όσο να επιτύχουμε μια ζύμη πολύ μαλακή, που την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
    • Εν τω μεταξύ βράζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία, να γίνει μια σφικτή σάλτσα ντομάτας.
    • Όταν ανέβει η ζύμη τη μοιράζουμε σε λαδωμένα ταψιά, την απλώνουμε λίγο και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
    • Μετά την απλώνουμε ως τις άκρες των ταψιών και την αλοίφουμε με 
        • σάλτσα
    • Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί για να κολλήσουν τα αλλαντικά και τα μανιτάρια, στρώνουμε τις ποσότητες που θέλουμε απ’ αυτά και ρίχνουμε ανάλογη σάλτσα μ’ένα κουτάλι.Από πάνω απλώνουμε τυρί να καλυφθεί η πίτσα και τα κομμάτια της πιπεριάς καθώς και λωρίδες μπέικον.
    • Την ψήνουμε σε 180-200 βαθμούς Κελσίου. Η σχάρα μια θέση πάνω από τη βάση του φούρνου.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com