2019

Διαιτητικές παγωτό


Το παγωτό έχει την ακόλουθη σύνθεση

1) μεγαλύτερη από 10% λιπαρές ουσίες του γάλακτος και συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 10% και στο 16% λίπος

2) 9 - 12% στερεά γάλακτος σε μη λιπαρά υδατάνθρακες (λακτόζη) που βρίσκεται στο γάλα


3) 12 - 16% γλυκαντικά: συνήθως ένας συνδυασμός σακχαρόζης και γλυκόζης με βάση το σιρόπι καλαμποκιού γλυκαντικά


4) 0,2 έως 0,5% σταθεροποιητές και γαλακτωματοποιητές


5) 55% σε 64% του νερού που προέρχεται από το γάλα 


6)περιέχει 150 θερμίδες ανά μισή κούπα εξαιτίας της. Υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη