2019

παγωτό βανίλια


Συ/τικά

2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 / 4 κου/λάκι αλάτι
2 1 / 2 φλι/νια κρέμα γάλακτος
2 φλι/νια μισά και μισό κρέμα
2 1 / 4 κου/λάκια του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
Οδηγίες



Σε μια  κατσαρόλα, συνδυάζουν τα πέντε πρώτα συστατικά. Αφήστε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα είναι αρκετά πυκνά να ντύσει ένα μεταλλικό κουτάλι και φθάνει τουλάχιστον 160 βαθμούς . Κατεβά/με από τη φωτιά? Ψύχεται γρήγορα με τον καθορισμό τηγάνι σε πάγο και ανακατεύετε το μείγμα. Καλύψτε και καταψύξτε ολονυκτίς ή να παγώσει αμέσως. Όταν είστε έτοιμοι να παγώσει, pour κρέμα και βανίλια μέσα στον κύλινδρο ενός καταψύκτη παγωτού. Πάγωμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/