2019

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ Chocolate



Α΄Μιγμα
450γρ σοκολάτα κουβερτούρα
                                                  450g chocolate
250γρ βούτυρο
                                                  250g butter
2 καπάκια κονιάκ (Μεταξά 5*)
                                2 caps brandy (Metaxa 5 *)
Β΄Μείγμα

1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
                              1 1 / 2 cup granulated sugar
5 αυγά
                                5 eggs
Γ΄Μείγμα

1 κούπα αλεύρι φαρινάπ
                                1 cup flour farinap
3 βανίλιες
                                 3 vanilla
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com



Οδηγίες

Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαίν-μαρί και προσθέτουμε το κονιάκ.
Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.
Έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μορφή μαρέγκας και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και την ζάχαρη, ανακατεύοντας με το χέρι για να μην πέσει η μαρέγκα.
Προσθέτουμε το μείγμα Α' ζεστό και αργά στο μείγμα Β΄ ανακατεύοντας πάντα με το χέρι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει μαζί με τις βανίλιες, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά με το χέρι.
Έχουμε σεμιζάρει (βουτυρώνουμε το ταψί και το αλευρώνουμε) το ταψί (10*20*5-βάθος) και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Κόβουμε αφού κρυώσει.
Σερβίρεται με λιωμένη σοκολάτα και σαντιγύ ή παγωτό.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com


Instructions
Melt chocolate with butter in a bain-marie and add the cognac. Separate yolks from whites. Beat the egg yolks and sugar thoroughly until fluffy. We hit the egg whites to form meringue and add the mixture to the yolks and sugar, stirring by hand to avoid dropping the meringue. Add mixture A warm and slowly stir the mixture B always to hand. Finally add the flour after we have sift together the vanilla, continuing to stir gently by hand. We semizarei (Butter the pan and flour) in pan (10 * 20 * 5-deep) and add the mixture. Bake in preheated oven at 180 for 12-14 minutes. Slice after cooling. Served with melted chocolate and whipped cream or ice cream.