http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Όλα τα σούσι έχει μια βάση ειδικά προετοιμασμένο ρυζιού, που θα συμπληρωθεί με άλλα συστατικά.
Η παραδοσιακή μορφή του σούσι είναι ζύμωση ψάρι και το ρύζι, διατηρημένα με αλάτι
Makizushi
Τροχαίο maki
"ποικιλία των ρόλων») είναι ένα κυλινδρικό κομμάτι, που σχηματίζεται με τη βοήθεια ενός μπαμπού χαλάκι, που ονομάζεται makisu . Makizushi είναι γενικά τυλιγμένο σε nori , αλλά μπορεί μερικές φορές να βρεθεί τυλιγμένο σε μια λεπτή ομελέτα , χαρτί σόγιας, αγγούρι, ή μαϊντανό. συνήθως κόβεται σε έξι ή οκτώ κομμάτια, που αποτελεί μία παραγγελία ρολό. Παρακάτω είναι μερικά κοινά είδη makizushi, αλλά και πολλά άλλα είδη υπάρχουν.
Futomaki , «λίπος ρόλων») είναι ένα μεγάλο κυλινδρικό κομμάτι, με nori στο εξωτερικό. Ένα τυπικό futomaki είναι τρία ή τέσσερα εκατοστά (1,5 in) σε διάμετρο. Συχνά γίνονται με δύο ή τρία γεμίσματα που επιλέγονται για συμπληρωματικές γεύσεις και. αλλά μπορεί να περιλαμβάνει μη χορτοφάγους καλύμματα όπως μικροσκοπικά ταραμά και ψιλοκομμένο τόνο.
Oshizushi
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Sasazushi,
διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο καλούπι, που ονομάζεται oshibako . Οι γραμμές σεφ στο κάτω μέρος της oshibako με τα έξτρα, τα καλύπτει με ρύζι σούσι, και στη συνέχεια πιέζει το καπάκι του καλουπιού κάτω για να δημιουργήσει ένα συμπαγές, ευθύγραμμα μπλοκ. Το μπλοκ του έχει αφαιρεθεί από το καλούπι και στη συνέχεια κόβονται σε μικρά κομμάτια.
Καρυκεύματα
Sushi συνήθως τρώγεται με καρυκεύματα. Sushi μπορεί να βυθιστεί σε shoyu , σάλτσα σόγιας , και μπορεί να αρωματίζεται με wasabi , μια πικάντικη πάστα που κατασκευάζεται από την τριμμένη ρίζα του japonica Wasabia φυτό.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Συστατικά
4 Φύλλα Φύκι Nori Το μαύρο φύκι συσκευασίες που χρησιμοποιούνται σε makimono καλούνται nori .
Καπνιστός Σολωμός ή Καβουρόψιχα και γαρίδες
Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο
ρύζι για σούσι (μαγειρεμένο), αναμιγνύεται με μια σάλτσα από ξίδι ρυζιού , της ζάχαρης , αλατιού
Wasabi
Σάλτσα σόγιας, και μπορεί να αρωματίζεται με wasabi , μια πικάντικη πάστα που κατασκευάζεται από την τριμμένη ρίζα του japonica Wasabia φυτό
Πίκλες πιπερόριζας (gari) γλυκό, τουρσί τζίντζερ τρώγεται με σούσι τόσο καθαρίσει τον ουρανίσκο και τις ενισχύσεις στην πέψη
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχειά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, διαφορετικά δε θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 5 - 6 χιλιοστών. Βάζουμε τη γέμιση Καπνιστός Σολωμός ή Καβουρόψιχα και γαρίδες
Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο και τυλίγουμε.
Θα χρειαστείτε ένα bamboo mat για το τύλιγμα των maki sushi
πολύ κοφτερό μαχαίρι (ιαπωνικό).
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
All sushi has a base specially prepared rice, complemented with other ingredients.The traditional form of sushi is fermented fish and rice, preserved with saltMakizushi
Rolling maki
"Variety of roles) is a cylindrical piece, formed with the help of a bamboo mat, called makisu. Makizushi are generally wrapped in nori, but can occasionally be found wrapped in a thin omelet, paper, beans, cucumber, or parsley . usually cut into six or eight pieces, is a custom roll. Below are some common types makizushi, and many other types exist.Futomaki, «fat rolls") is a large cylindrical piece, with nori on the outside. A typical futomaki are three or four cm (1,5 in) in diameter. Often made with two or three fillings selected for additional flavors. but may include non-vegetarian toppings such as tiny fish roe and chopped tuna.Oshizushihttp://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Sasazushi,
formed using a wooden mold, called oshibako. The chef lines the bottom of oshibako the extras, cover them with sushi rice, and then presses the lid of the mold down to create a compact, rectilinear block. The block is removed from the mold and then cut into small pieces.CondimentsSushi is usually eaten with condiments. Sushi can be dipped in shoyu, soy sauce, and can be flavored with wasabi, a spicy paste made from crushed roots of japonica Wasabia plant.http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Ingredients
4 sheets Nori Seaweed The black seaweed used in packaging makimono called nori.
Smoked Salmon and crab and shrimp
Avocado or Cucumber or Carrot
rice for sushi (cooked), mixed with a sauce of rice vinegar, sugar, salt
WasabiSoy sauce, and can be flavored with wasabi, a spicy paste made from the grated root of the plant japonica Wasabia
Pickles ginger (gari) sweet pickled ginger is eaten with sushi both cleanse the palate and aid digestionhttp://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Place a sheet of nori on the bamboo mat. One side of the nori is glossy and the other rough. Put the rice in the harsh side, otherwise it will stick. Spread rice in a layer 5 to 6 millimeters. Pour the filling Smoked Salmon and crab and shrimpAvocado or Cucumber or Carrot and roll.
You'll need a bamboo mat for wrapping maki sushi
very sharp knife (Japanese).
Rolling maki
"Variety of roles) is a cylindrical piece, formed with the help of a bamboo mat, called makisu. Makizushi are generally wrapped in nori, but can occasionally be found wrapped in a thin omelet, paper, beans, cucumber, or parsley . usually cut into six or eight pieces, is a custom roll. Below are some common types makizushi, and many other types exist.Futomaki, «fat rolls") is a large cylindrical piece, with nori on the outside. A typical futomaki are three or four cm (1,5 in) in diameter. Often made with two or three fillings selected for additional flavors. but may include non-vegetarian toppings such as tiny fish roe and chopped tuna.Oshizushihttp://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Sasazushi,
formed using a wooden mold, called oshibako. The chef lines the bottom of oshibako the extras, cover them with sushi rice, and then presses the lid of the mold down to create a compact, rectilinear block. The block is removed from the mold and then cut into small pieces.CondimentsSushi is usually eaten with condiments. Sushi can be dipped in shoyu, soy sauce, and can be flavored with wasabi, a spicy paste made from crushed roots of japonica Wasabia plant.http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Ingredients
4 sheets Nori Seaweed The black seaweed used in packaging makimono called nori.
Smoked Salmon and crab and shrimp
Avocado or Cucumber or Carrot
rice for sushi (cooked), mixed with a sauce of rice vinegar, sugar, salt
WasabiSoy sauce, and can be flavored with wasabi, a spicy paste made from the grated root of the plant japonica Wasabia
Pickles ginger (gari) sweet pickled ginger is eaten with sushi both cleanse the palate and aid digestionhttp://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Place a sheet of nori on the bamboo mat. One side of the nori is glossy and the other rough. Put the rice in the harsh side, otherwise it will stick. Spread rice in a layer 5 to 6 millimeters. Pour the filling Smoked Salmon and crab and shrimpAvocado or Cucumber or Carrot and roll.
You'll need a bamboo mat for wrapping maki sushi
very sharp knife (Japanese).
Παιχνιδια - Paixnidia
Παιχνιδια - Paixnidia
Ανέκδοτα από το Asteiakia.gr |