2019

ΑΤΑΛΝΤΙΣ γλυκο του κουταλιού ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ



dessert spoon 

5 large oranges with thick skins 
Sugar 
Water 
Juice of 1 lemon 
Scratch the oranges lightly with hand grater to go abroad, their wash and wipe. 
With a sharp knife remove the peel, cutting them into large pieces. Remove the very white of skin where the fold and roll them into passing a string cooking. Weigh the peels. With five big oranges will have about 500 g peel. 
In boiling water Place the peels and boil for 5 minutes. Drain and repeat the procedure for approximately twice boiling for 2-3 minutes. 
Drain the peels and spread a clean towel to dry for 3 to 5 hours. 
In medium size saucepan put 700 ml water and 750 gr. sugar and boil for 5 minutes. 
Add the peels and boil until the syrup thickens. Shortly before the end add the lemon juice.


5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
Ζάχαρη
Νερό
Χυμό 1 λεμονιού
Ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά με τρίφτη χειρός, να φύγει το εξωτερικό τους, τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε.
Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες, κόβοντας τες σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Αφαιρούμε το πολύ άσπρο της φλούδα όπου υπάρχει και τις διπλώνουμε σε ρολό περνώντας τες σε μια κλωστή μαγειρικής. Ζυγίζουμε τις φλούδες. Με πέντε μεγάλα πορτοκάλια θα έχετε περίπου 500 γρ φλούδες.
Σε νερό που βράζει τοποθετούμε τις φλούδες και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του βρασμού για άλλες δύο φορές βράζοντας 2-3 λεπτά .
Στραγγίζουμε και απλώνουμε τις φλούδες σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν για 3 – 5 ώρες.
Σε κατσαρόλα μετρίου μεγέθους βάζουμε 700 ml νερό και 750 γρ. ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι . Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.