2019

EKATH_7 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ LUXURY CHOCOLATES












EKATH_7 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ  LUXURY CHOCOLATES



For the filling 


100 grams chocolate 
250 grams mascarpone, 
50 grams raisins 
120 g hazelnuts 
200 cream cheese, 
With milk 2 eggs, lightly beaten 
50 grams caster 


For the base 


50 g hazelnuts 
110 grams grated Easter cookies 
25 grams melted butter 


For the decoration 
100 grams chocolate 
20 grams cocoa powder 


Preheat oven to 200 degrees. Put all the nuts in a nonstick pan and cook for 5 minutes or until they acquire a brown color. Remove the nuts and let cool. We hold 110 grams of the cream filling. Finely chop remaining hazelnuts and toss with grated cookies in a bowl. Add the melted butter and mix well. Spread the sides and bottom form a 18 cm and press well. Bake for 10-15 minutes or until golden brown base.Remove from oven and let the base cool. 
Lower the temperature to 150 degrees temperature. Melt chocolate in double boiler, over low heat. In the mixer bowl with the mascarpone and cream cheese and beat until it becomes a fluffy cream. Add successive eggs and sugar and continue beating.Add chocolate and remove debris from the bain marie with a silicone spatula. Add the raisins and hazelnuts. Stir and put the filling on the base. 
Smoothed the surface with the back of a spoon and bake in middle rack of oven for 1 hour and quarter of an hour. Close the oven but leave the cheesecake inside to cool completely. To make the rolls of chocolate for decoration, put chocolate milk in a steady surface and a special tool to remove slices along the chocolate in order to form rolls. Refrigerate at least 2 hours before use. Before serving decorate the cheesecake with chocolate rolls and sprinkle with cocoa powder. Serve into pieces with whipped cream.




Για τη γέμιση

100 γραμμάρια  σοκολάτα
250 γραμμάρια mascarpone,
50 γραμμάρια σταφίδες
120 γραμμάρια  φουντούκια
200 τυρί κρέμα,
2 με γάλα αυγά, , χτυπημένα ελαφρά
50 γραμμάρια  άχνη


Για τη βάση

50 γραμμάρια  φουντούκια
110 γραμμάρια πασχαλινά κουλουράκια τριμμένα
25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο





Για τη διακόσμηση
100 γραμμάρια σοκολάτας 
20 γραμμάρια σκόνη κακάο



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα φουντούκια όλα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα καστανό χρώμα. Αφαιρούμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε 110 γραμμάρια για την κρέμα της γέμισης. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα κουλουράκια, σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε τα πλαϊνά και τον πάτο μίας φόρμας 18 εκ. και πατάμε καλά. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Χαμηλώνουμε τη θερμο κρασία στους 150 βαθμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το mascarpone και την κρέμα τυριού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και αφαιρούμε τα υπολείμματα της από το μπεν μαρί με μία σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση στη βάση.
Λειαίνομαι την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 1 ώρα και ένα τέταρτο της ώρας. Κλείνουμε το φούρνο αλλά αφήνουμε το cheesecake μέσα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Για να φτιάξουμε τα ρολά της σοκολάτας για τη διακόσμηση, βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μία σταθερή επιφάνεια και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε φλοίδες κατά μήκος της σοκολάτας, έτσι ώστε να σχηματισθούν ρολά. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Πριν σερβίρουμε το cheesecake διακοσμούμε με τα ρολά σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο. Σερβίρουμε σε κομμάτια με κρέμα σαντιγί.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/