Χορτοφάγους
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Συστατικά
1 / 4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
1 σέλινο , κομμένο σε φέτες
1 μέτρια κολοκυθάκια , κομμένα
2 καρότα, κομμένα
3 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
Kosher άλας
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κεφάλι Λάχανο χοντροκομμένα
1 (ψιλοκομμένες ντομάτες,
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι αποξηραμένο μαντζουράνα
φασόλια cannellini
ζωμό λαχανικών
4 κούπες κύβους ψωμιού (περίπου 1 / 2 καρβέλι)
3 φλιτζάνια σπανάκι φύλλα
1 / 2 φλιτζάνι ξυρισμένο Pecorino - Romano
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα σούπα θερμαίνεται το 1 / 4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το σκόρδο και δεντρολίβανο με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά είναι μαλακά και χυμώδη, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το λάχανο, ντομάτα , βασιλικό και μαντζουράνα και την εποχή πάλι με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι το λάχανο είναι απλά προσφορά, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα φασόλια που θα ειναι περιπου μισο βρασμενα και το ζωμό λαχανικών, και ρυθμίστε τη θερμότητα για να σιγοβράζετε για 20 λεπτά.
Αφαιρέστε το δεντρολίβανο βλασταράκι. Ρίχνετε μέσα το ψωμί και το σπανάκι , την αύξηση της θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σούπα, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Vegetarian
Ingredients1 / 4 cup extra virgin olive oil1 medium onion, chopped1 celery, sliced1 medium zucchini, sliced2 carrots, chopped3 cloves garlic, chopped1 sprig fresh rosemaryKosher saltFreshly ground black pepper1 head cabbage, cleaned and coarsely chopped or shredded (7 1 / 2 cups)1 (15-ounce) can diced tomatoes in juice1 / 2 cup chopped fresh basil leaves1 teaspoon dried marjoram1 (15-ounce) can cannellini beans10 cups vegetable broth4 cups cubed sourdough bread (about 1 / 2 loaf)3 cups spinach leaves1 / 2 cup shaved Pecorino - RomanoInstructionsIn a soup pot or Dutch oven, heat the 1 / 4 cup olive oil over medium heat. Add onions, celery, zucchini, carrots, garlic and rosemary; season with salt and pepper.Cook until vegetables are soft and juicy, about 10 minutes. Add cabbage, tomato, basil and marjoram and season again with salt and pepper. Cook until cabbage is just tender, about 10 minutes. Stir in beans and vegetable broth, and adjust heat to simmer for 20 minutes.
Remove the rosemary sprig. Stir in the bread and spinach, increase heat to medium and cook until soup thickens, about 10 minutes more. Season with salt and pepper.Ladle into warm soup plates. Top with cheese and drizzle some extra virgin olive oil.
Ingredients1 / 4 cup extra virgin olive oil1 medium onion, chopped1 celery, sliced1 medium zucchini, sliced2 carrots, chopped3 cloves garlic, chopped1 sprig fresh rosemaryKosher saltFreshly ground black pepper1 head cabbage, cleaned and coarsely chopped or shredded (7 1 / 2 cups)1 (15-ounce) can diced tomatoes in juice1 / 2 cup chopped fresh basil leaves1 teaspoon dried marjoram1 (15-ounce) can cannellini beans10 cups vegetable broth4 cups cubed sourdough bread (about 1 / 2 loaf)3 cups spinach leaves1 / 2 cup shaved Pecorino - RomanoInstructionsIn a soup pot or Dutch oven, heat the 1 / 4 cup olive oil over medium heat. Add onions, celery, zucchini, carrots, garlic and rosemary; season with salt and pepper.Cook until vegetables are soft and juicy, about 10 minutes. Add cabbage, tomato, basil and marjoram and season again with salt and pepper. Cook until cabbage is just tender, about 10 minutes. Stir in beans and vegetable broth, and adjust heat to simmer for 20 minutes.
Remove the rosemary sprig. Stir in the bread and spinach, increase heat to medium and cook until soup thickens, about 10 minutes more. Season with salt and pepper.Ladle into warm soup plates. Top with cheese and drizzle some extra virgin olive oil.