Salmon Σολομός
Salmon
Συστατικά
1 / 4 φλυτζάνι συσκεύασε cilantro φύλλα
2 κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
αλάτι και πιπέρι
4 φιλέτα σολομού, περίπου 6
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλάκια του γλυκού χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 / 4 κουταλάκι μαύρο σουσάμι
1 1 / 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο edamame
Lime σφήνες, προαιρετικά γαρνιτούρα
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια άμεσης θέρμανσης. Λάδι στη σχάρα σχάρες. Ψιλοκόβουμε το κόλιαντρο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε μέσα το λάδι και το τζίντζερ με αλάτι και πιπέρι.
Κόψτε δύο 3 σχισμές, στο κάτω μέρος των φιλέτων σολομού, Ομοιόμορφ το ψάρι με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε μαζί το χυμό λάιμ, η σόγια και το μέλι . Τοποθετήστε το σολομό, πλευρά του δέρματος έως, στη σχάρα και ψήστε 3 - 4 λεπτά. Γυρίστε το σολομό και συνεχίστε το βράσιμο τη σάλτσα, μέχρι το ψάρι μαγειρεμένο μέσα, για άλλα 3 έως 4 λεπτά. Μεταφορά σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε τις κορυφές με το σουσάμι. Σερβίρετε με edamame .
: έναν φούρνο ράφι, έτσι ώστε ένα ταψί που στο ράφι είναι περίπου 4-ίντσες κάτω από την πηγή θερμότητας. Προθερμάνετε . Προετοιμάστε το σολομό φιλέτα, σε ένα φύλλο με επένδυση λαμαρίνα επικαλυμμένο με μαγείρεμα ψεκασμού. Ψήστε, ραντίσματος 3 με 4 φορές με τη σάλτσα, μέχρι να ψηθούν, περίπου 6 με 7 λεπτά.
Ingredients1 / 4 cup packed cilantro leaves2 onions2 teaspoons vegetable oil1 teaspoon grated gingerKosher salt and freshly ground pepper4 center-cut skin wild salmon fillets, about 6 ounces each2 teaspoons fresh lime juice2 teaspoons low-sodium soy sauce2 teaspoons honey1 / 4 teaspoon black sesame seeds1 1 / 3 cups cooked edamameLime wedges, optional garnishPreheat grill to medium direct heat. Oil the grill grates. Finely chop the cilantro and onion and stir in the oil and ginger. Season with salt and pepper.
Cut two 3-inch long slits through the skin along the bottom of salmon fillets, going halfway to the salmon. Evenly stuff the cracks with a mixture of herbs. Season fish with salt and pepper.
Mix together the lime juice, soy and honey until smooth. Place salmon, skin side up, on grill and cook until well marked, 3 to 4 minutes. Turn the salmon and continue cooking, brushing the top with sauce, until fish is cooked through, about another 3 to 4 minutes. Transfer to a platter and sprinkle tops with sesame seeds. Served with edamame and lime wedges.
Broiler lines: Position an oven rack so that a pan on the rack is about 4-inches below heat source. Preheat the cover. Prepare the salmon as above and place the fillets, skin down, on a sheet lined with sheet metal coated with cooking spray. Bake, basting 3 to 4 times with sauce, until cooked through, about 6 to 7 minutes.
Cut two 3-inch long slits through the skin along the bottom of salmon fillets, going halfway to the salmon. Evenly stuff the cracks with a mixture of herbs. Season fish with salt and pepper.
Mix together the lime juice, soy and honey until smooth. Place salmon, skin side up, on grill and cook until well marked, 3 to 4 minutes. Turn the salmon and continue cooking, brushing the top with sauce, until fish is cooked through, about another 3 to 4 minutes. Transfer to a platter and sprinkle tops with sesame seeds. Served with edamame and lime wedges.
Broiler lines: Position an oven rack so that a pan on the rack is about 4-inches below heat source. Preheat the cover. Prepare the salmon as above and place the fillets, skin down, on a sheet lined with sheet metal coated with cooking spray. Bake, basting 3 to 4 times with sauce, until cooked through, about 6 to 7 minutes.