Παγωτό Μπανάνα και Καρύδι
Συστατικά
2 μπανάνες,
350 ml γάλα αμυγδάλου
170 g βούτυρο αμυγδάλου
100 ml σιρόπι αγαύης
2 κουταλιές αραρούτης
μια πρέζα βανίλια σκόνη
μια πρέζα αποξηραμένο σε σκόνη τζίντζερ
μια πρέζα συνόλου θαλασσινό αλάτι
80 ml γάλα καρύδας
3-4 χούφτες καρύδια
σιρόπι σφενδάμου (κατηγορίας C, ή Β), να γευτούν
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/
Οδηγίες
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και το σιρόπι σφενδάμου στο μπολ του μίξερ σας,Χτυπάμε με το μίξερ να γίνει παχύρευστη
. Βάλτε τη βάση παγωτού στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε τον, ρίξτε το σε παγωτομηχανή και τη διαδικασία σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. 30 λεπτά θα πρέπει να είναι αρκετά για να κάνουν μια κρεμώδη, λεία παγωτό. Προς το τέλος του κύκλου, προσθέτουμε τα καρύδια και όταν το μηχάνημα έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία, αφαιρέστε το παγωτό και το χωρίσετε σε κύπελλα ή ποτήρια. . Ρίξτε μερικές σιρόπι σφενδάμου πάνω από το παγωτό και να απολαύσετε.
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com/