ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΥΛΙΚΑ
Σιμιγδάλι 2,5 κιλά
λάδι 200γρ
ζάχαρη 150γρ
χυμό πορτοκαλιού 150γρ
1 φλ. καφέ κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
ξύσμα πορτοκαλι
2 Γαρύφαλλα
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Ρίχνω στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύω.
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε επί 4 λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν στο μίξερ.
Ρίχνω στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύω.
τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια σιμιγδάλι 1 βανίλια , ανακατεύω και ύστερα αρχίζω και ρίχνω και το αλεύρι και όσο πάρει.
ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 40΄ στους 180 βαθμούς.
Σιρόπι:
κανέλα 2ξυλακι
2 Γαρύφαλλα
κανέλα 2ξυλακι
2 Γαρύφαλλα
μέλι 500γρ
ζάχαρη 250γρ
νερό 400γρ
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.
Γαρνίρισμα
καρύδια ψιλοκοπανισμένα 500γρ