2019

μαγειρίτσα πασχαλινή


μαγειρίτσα soup

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά 2 κιλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 λεμόνι Χυμό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
1 άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 αβγά


Πλένουμε καλά τη συκωταριά τι βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό. την ψιλοκόβουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα  κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.
ψιλοκομμένα τα φύλλα μαρουλιού  τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα , τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 λεπτά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1:40 λεπτά
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα μας.
Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

http://geystikessyntages-nikos.blogspot.gr/

μαγειρίτσα soup


materials

One lamb pluck 2kg
2 onions, chopped
1 lemon juice
5 green onions chopped
2 pound of tender lettuce leaves
1 chopped dill
1 tea cup olive oil
Salt and pepper
2 eggs

Wash the pluck what we put in salted water to boil. The Zematas for 10 minutes in water. the chop.
In a large saucepan, add the olive oil and saute the onions and green onions and pluck at least 10 minutes.
Add 1 water glass of warm water. Bring to a boil and cook for 10 minutes.
chopped lettuce leaves put them in the pot, let it cook for 8 minutes, stir well and let it cook for about 1:40 minutes
Divide the eggs into yolks and whites, beat a firm meringue and egg yolks until white, joins, add lemon juice and broth from the pot us.
Empty avgolemono into the soup, stir, pour plenty of ground pepper and chopped dill.

http://geystikessyntages-nikos.blogspot.gr/