2019

Ψωμί με προζύμι

Ψωμί σπιτικό

1000 gr αλεύρι
25 gr μαγιά ξερή
600 ml νερό χλιαρό
25 gr ζάχαρη
10 gr αλάτι
Ελαιόλαδο
http://geystikessyntages-nikos.blogspot.com

1000 gr flour 25 gr dry yeast 600 ml of lukewarm water 25 gr of sugar 10 gr of salt Olive oil

http://geystikessyntages-nikos.blogspot.gr




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά ζυμώνουμε καλά τουλάχιστον 10 λεπτά

IMPLEMENTATION Put in a large bowl all the ingredients knead well for at least 10 minutes


Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Την ζυμώνουμε άλλα 1-2 λεπτά και την χωρίζουμε στα δύο. Πλάθουμε με τα χέρια μας 5 φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο


Let the dough rest for 20 minutes Knead for another 1-2 minutes and divide it into two. We lay 5 loaves with our hands and place them in an oven pan that we have covered with olive oil




http://geystikessyntages-nikos.blogspot.gr

Βρέχουμε τις φραντζόλες ελαφρώς, τις χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά

Loosen the loaves lightly, chase them and bake in a preheated oven at 180 ° C for about 30-40 minutes

http://geystikessyntages-nikos.blogspot.gr



http://geystikessyntages-nikos.blogspot.gr